Thursday, April 29, 2010

Pertandingan Blog Kepenggunaan

Tema : Hak Kepenggunaan

Tema hendaklah menyentuh 8 HAK PENGGUNA ;
1. hak untuk mendapat keperluan asas
2. hak untuk mendapat keselamatan
3. hak untuk mendapat maklumat
4. hak untuk membuat pilihan
5. hak untuk mendapat ganti rugi
6. hak untuk menyuarakan pendapat
7. hak untuk mendapat pendidikan kepenggunaan
8. hak untuk mendapat alam sekitar yang sihat

Maklumat :
www.kkk.org.my
www.fomca.org.my
www.switch.org.my
www.standardsusers.org
www.nccc.org.my
www.konsumerkini.net.my

Hadiah - bg kategori sekolah
1st - RM1500 & sijil penyertaan
2nd - RM 1000 & sijil penyertaan
3rd - RM 750 & sijil penyertaan
10 hadiah saguhati - RM 200 & sijil penyertaan

Penyertaan
- blog hendaklah menggunakan Bahasa Melayu sahaja. Sumber atau topik perbincangan boleh menggunakan dwi bahasa
- peserta blog hendaklah memuatkan isu2 terkini mengenai isu2 kepenggunaan
-blog mengambil kira kekerapan penyertaan/penglibatan daripada orang awam, kreativiti, menarik, pnggunaan bahasa, jumlah pelawat dan kumpulan sasaran
- perserta blog boleh menghantar alamat blog melalui e-mel kepada urusetia@mypengguna.com bersama-sama dengan borang penyertaan pertandingan. penghantaran melalui pos juga diterima.

Wednesday, April 21, 2010

Tentang Fazli

Yuhuuu, dah lama aku tak update blog nie kan? Sorry2, aku pun agak busy beberapa minggu ni.


Okaylah, tak mau panjangkan citer lagi. Pasal Fazli, dia dah pun selamat berpindah ke sekolah barunya, Sekolah Sultan Alam Syah, Putrajaya. Disebabkan dia tak cerita apa2 pun pada kitaorang, jadi kitaorang andaikan saja lah yang dia pasti akan bahagia dia sana. Ye laah, selepas berpisah dengan kawan2 rapat dia tu (saja je perli, jgn marah), hidup tak keruan (yelah tu). 


Walauapapun, kitaorang kat sini berasa agak terkilan kerana dia pergi tanpa meninggalkan apa2 khabar berita. Tapi tak apa lah, perkara dah berlaku. Kitaorang doakan Fazli akan sentiasa dicucuri rahmat dan dilimpahi rezeki oleh Allah, doa yang sama untuk korang semua juga...Ameeen.

Friday, April 2, 2010

Hari Anugerah Kecemerlangan SMK Meru

http://emo.huhiho.com
Masa yg dinanti-nantikan telah tiba !!

Esok hari Sabtu, we can reunite again! That will be more funnn!!
I miss you, my dears!!
Congratz tu you all too !!