Sunday, March 28, 2010

Joining Author Guide


go check ur inbox n clik on da link



next, insert ur password (my invite has expired coz i join LAST year)



only then u can start posting



u will nid gmail to join author...so juz make 1! it's not tat hard!

Tuesday, March 23, 2010

Posting Guide

1. go to www.blogger.com
2. enter ur email n password (author email n password)



(but if u already hav blog acc, send the email to me or ecah n we'll send new invitation. in tis case, ur dashboard will b like tis)


4. to start posting, click on new post.


5. write wutever u wan n dun forget title. if u wan upload picture, juz click at the image icon. click publish post whenever u r done.


5.click 'view post' to see ur post or 'edit post' to chg the content.

Hadis Nabi

Daripada Mandzur Ibnu Zaid, Ibnu Khalid Al Juhani dari Ibnu Al Hussein dari bapanya daripada Ali Marfu’an: “Sesiapa membaca surah Al Kahfi pada hari Jumaat maka dia dihindari daripada segala fitnah selama lapan hari, dan jika Al-Dajjal muncul, maka terhindar dia daripadanya” (HR. Ibnu Katsir)

Hadis Nabi

Dari Ibnu Abbas r.a katanya:”Bahawa rasulullah S.A.W bersabda:”Sesiapa yang menukar agama Islamnya maka hendaklah kamu membunuhnya.” (Jamaah kecuali Muslim)

Thursday, March 18, 2010

Rinduuuu~~

Assalamualaikum, Aisyah's here.

Koranggg, aku rindu batch kita. Blog nih nampaknya takde sape nk layan, takde sape nk update. Iye-iye aku faham, korang sibukk, kannn? Layan Fb ngan Ms boleh ye, tp blog ni taknak tengok skali punn. Sibuk mcm mana pun, sekolah jauh mana pun, harap korang still ingat persahabatan kita, kenangan kita bersama. Aku pun sibuk jugakk, nak tahu lebih lanjut pasal aku, klik saja di sini. Kalau korang nak tahu, seboleh-bolehnya aku pasti meng 'update' blog nih, sounds kinda sad huh?! Yeah, a little bit. I'm always alone in every matter including this. I miss all of you damn much.
 http://emo.huhiho.com
Syafiq's storyy,
Hari sabtu lepas, 13 Mac, kawan kita yang seorang nih, call aku around pukul 9-10 camtu ar, dia kirim salam kat semua org, katanya time cuti ni dia tak balik, he had to go for some program at Chuping, Perak. Dalam byk2 yg dia cerita kat aku, sounded like kena buli. Guys, don't tell people about this, ok? Aku pon tanya jugak dia kene buli ke, dia kata biasalah tu kat sini, sekolah memana pon sama. So, that means betul lah kann. Tuhan saja yang tahu rasanya bagaimana aku risaukan dia. Tapi risau2 aku, lagi risau parents dia kann. Semoga dia selalu berada dalam kerahmatan dan keberkatanNya.

Konklusi,
Aku harap dapat jumpa korang at the end of this year. Setakat ni, apa yang aku nampak dan fahami, time passing by and people change. Hope korang change to any better thing, not worse.

I miss you, you, you and you (everyone) !!!
http://emo.huhiho.com

Sekian daripada saya, Aisyah- BARAKALLAHU FIIKUM.
p/s- dun freak out of the language used, baku sikit, I'm working hard for pantun over these days ;)

Wednesday, March 10, 2010

Happy Birthday to You!!!

Kawan2, hari ni hari Selasa, 10.03.2010
adalah hari jadi Kamarul
bagi yg masih ingat, korg mmg bgos!!
jgn lupe kawan!!
Btw, Happy 16th Birthday to youuuu!!