Thursday, December 16, 2010

facts??

  1. Kanak-kanak menghabiskan lebih banyak masa mempelajari tentang kehidupan melalui media terutamanya tv. Secara purata seorang kanak- kanak menghabiskan kira-kira 28 jam seminggu menonton tv, dua kali ganda lebih banyak daripada masa mereka di sekolah.
  2. Bahan buangan (najis) daripada seekor ayam sepanjang hayatnya boleh membekalkan tenaga elektrik yang cukup untuk menyalakan sebiji lampu mentol berkuasa 100 watt selama lima jam.
  3. Ayam juga akan menghasilkan telur yang lebih besar jika hari sentiasa siang.
  4. Jantina kura-kura boleh dikenalpasti berdasarkan bunyi yang dihasilkan. Kura - kura jantan mengeluarkan bunyi garau sementara betina menghasilkan bunyi yang berdesir.
  5. Jika anda menjerit selama lapan tahun, tujuh bulan dan enam hari, anda boleh menghasilkan tenaga yang cukup untuk memanaskan secawan kopi.
  6. Pada tahun 1848, Air Terjun Niagara berhenti mengalir apabila bongkah ais menghalang Sungai Niagara daripada mengalir ke arah air terjun ini.
  7. Buaya tidak boleh menjelir dan menggerakkan lidahnya kerana organ itu melekat pada lelangit.
  8. Batu karang yang terbesar pernah dikeluarkan daripada pesakit ialah seberat 1.36 kg.
  9. Ikan haruan dapat mengesan 27,000 jenis bau, sekali gus menjadikannya haiwan yang paling sensitif deria baunya.
  10. Kanggaru yang hanya di Australia sebenarnya tidak boleh melompat jika ekornya tidak menyentuh bumi. Ekornya bertindak sebagai topang semasa haiwan itu melompat.
http://suffer.frenzyfm.my/2010/12/ini-fakta-bukan-auta.html

Monday, May 3, 2010

Wake Up!

guys...i'm writing here juz to remind u all about musics, stuffs n things nowadays. recently i'v been watching a lot about the truth of illuminati. as u know their symbol is the pyramid with an eye on the top n it is everywhere! recently...i think tis starts long time ago...illuminati spreads xspecially through musics. west singers such as Lady Gaga n so on (i dunno others) r singing illuminati songs which is satanic songs! these satanic songs make u feel sumthing...which i forgot how it is =_= it is written in a vid by Farhan Khan n i forgot which one the vid is (>_<) oh! n yes...try tis another vid from Farhan Khan

other than musics...tv shows a lot more n it is really obvious. for example, Yu Gi Oh, too obvious. there are so many of their symbols in cartoons n kid's...tv laa...

n the human 'tools' brainwash their fans by doing da hand gestures wher their fans will follow wut they do...tis is also illuminaty symbol, a pyramid
n illuminati also available in fashion

ok...tat mayb too extreme...let's pick up some simpler example of the fashion...

an eye, pyramid n with legs...kinda creepy...

Thursday, April 29, 2010

Pertandingan Blog Kepenggunaan

Tema : Hak Kepenggunaan

Tema hendaklah menyentuh 8 HAK PENGGUNA ;
1. hak untuk mendapat keperluan asas
2. hak untuk mendapat keselamatan
3. hak untuk mendapat maklumat
4. hak untuk membuat pilihan
5. hak untuk mendapat ganti rugi
6. hak untuk menyuarakan pendapat
7. hak untuk mendapat pendidikan kepenggunaan
8. hak untuk mendapat alam sekitar yang sihat

Maklumat :
www.kkk.org.my
www.fomca.org.my
www.switch.org.my
www.standardsusers.org
www.nccc.org.my
www.konsumerkini.net.my

Hadiah - bg kategori sekolah
1st - RM1500 & sijil penyertaan
2nd - RM 1000 & sijil penyertaan
3rd - RM 750 & sijil penyertaan
10 hadiah saguhati - RM 200 & sijil penyertaan

Penyertaan
- blog hendaklah menggunakan Bahasa Melayu sahaja. Sumber atau topik perbincangan boleh menggunakan dwi bahasa
- peserta blog hendaklah memuatkan isu2 terkini mengenai isu2 kepenggunaan
-blog mengambil kira kekerapan penyertaan/penglibatan daripada orang awam, kreativiti, menarik, pnggunaan bahasa, jumlah pelawat dan kumpulan sasaran
- perserta blog boleh menghantar alamat blog melalui e-mel kepada urusetia@mypengguna.com bersama-sama dengan borang penyertaan pertandingan. penghantaran melalui pos juga diterima.

Wednesday, April 21, 2010

Tentang Fazli

Yuhuuu, dah lama aku tak update blog nie kan? Sorry2, aku pun agak busy beberapa minggu ni.


Okaylah, tak mau panjangkan citer lagi. Pasal Fazli, dia dah pun selamat berpindah ke sekolah barunya, Sekolah Sultan Alam Syah, Putrajaya. Disebabkan dia tak cerita apa2 pun pada kitaorang, jadi kitaorang andaikan saja lah yang dia pasti akan bahagia dia sana. Ye laah, selepas berpisah dengan kawan2 rapat dia tu (saja je perli, jgn marah), hidup tak keruan (yelah tu). 


Walauapapun, kitaorang kat sini berasa agak terkilan kerana dia pergi tanpa meninggalkan apa2 khabar berita. Tapi tak apa lah, perkara dah berlaku. Kitaorang doakan Fazli akan sentiasa dicucuri rahmat dan dilimpahi rezeki oleh Allah, doa yang sama untuk korang semua juga...Ameeen.

Friday, April 2, 2010

Hari Anugerah Kecemerlangan SMK Meru

http://emo.huhiho.com
Masa yg dinanti-nantikan telah tiba !!

Esok hari Sabtu, we can reunite again! That will be more funnn!!
I miss you, my dears!!
Congratz tu you all too !!

Sunday, March 28, 2010

Joining Author Guide


go check ur inbox n clik on da link



next, insert ur password (my invite has expired coz i join LAST year)



only then u can start posting



u will nid gmail to join author...so juz make 1! it's not tat hard!

Tuesday, March 23, 2010

Posting Guide

1. go to www.blogger.com
2. enter ur email n password (author email n password)



(but if u already hav blog acc, send the email to me or ecah n we'll send new invitation. in tis case, ur dashboard will b like tis)


4. to start posting, click on new post.


5. write wutever u wan n dun forget title. if u wan upload picture, juz click at the image icon. click publish post whenever u r done.


5.click 'view post' to see ur post or 'edit post' to chg the content.

Hadis Nabi

Daripada Mandzur Ibnu Zaid, Ibnu Khalid Al Juhani dari Ibnu Al Hussein dari bapanya daripada Ali Marfu’an: “Sesiapa membaca surah Al Kahfi pada hari Jumaat maka dia dihindari daripada segala fitnah selama lapan hari, dan jika Al-Dajjal muncul, maka terhindar dia daripadanya” (HR. Ibnu Katsir)

Hadis Nabi

Dari Ibnu Abbas r.a katanya:”Bahawa rasulullah S.A.W bersabda:”Sesiapa yang menukar agama Islamnya maka hendaklah kamu membunuhnya.” (Jamaah kecuali Muslim)

Thursday, March 18, 2010

Rinduuuu~~

Assalamualaikum, Aisyah's here.

Koranggg, aku rindu batch kita. Blog nih nampaknya takde sape nk layan, takde sape nk update. Iye-iye aku faham, korang sibukk, kannn? Layan Fb ngan Ms boleh ye, tp blog ni taknak tengok skali punn. Sibuk mcm mana pun, sekolah jauh mana pun, harap korang still ingat persahabatan kita, kenangan kita bersama. Aku pun sibuk jugakk, nak tahu lebih lanjut pasal aku, klik saja di sini. Kalau korang nak tahu, seboleh-bolehnya aku pasti meng 'update' blog nih, sounds kinda sad huh?! Yeah, a little bit. I'm always alone in every matter including this. I miss all of you damn much.
 http://emo.huhiho.com
Syafiq's storyy,
Hari sabtu lepas, 13 Mac, kawan kita yang seorang nih, call aku around pukul 9-10 camtu ar, dia kirim salam kat semua org, katanya time cuti ni dia tak balik, he had to go for some program at Chuping, Perak. Dalam byk2 yg dia cerita kat aku, sounded like kena buli. Guys, don't tell people about this, ok? Aku pon tanya jugak dia kene buli ke, dia kata biasalah tu kat sini, sekolah memana pon sama. So, that means betul lah kann. Tuhan saja yang tahu rasanya bagaimana aku risaukan dia. Tapi risau2 aku, lagi risau parents dia kann. Semoga dia selalu berada dalam kerahmatan dan keberkatanNya.

Konklusi,
Aku harap dapat jumpa korang at the end of this year. Setakat ni, apa yang aku nampak dan fahami, time passing by and people change. Hope korang change to any better thing, not worse.

I miss you, you, you and you (everyone) !!!
http://emo.huhiho.com

Sekian daripada saya, Aisyah- BARAKALLAHU FIIKUM.
p/s- dun freak out of the language used, baku sikit, I'm working hard for pantun over these days ;)

Wednesday, March 10, 2010

Happy Birthday to You!!!

Kawan2, hari ni hari Selasa, 10.03.2010
adalah hari jadi Kamarul
bagi yg masih ingat, korg mmg bgos!!
jgn lupe kawan!!
Btw, Happy 16th Birthday to youuuu!!

Friday, February 26, 2010

Berita terbaru..

Korang2, Afiq ngan Akmal diterima masuk ke SBP ambilan kedua.
Tahniah!!
Yang paling wat diorg bersemangat lag nk pindah, diorang dpt sekolah sama lak tuh.
-SMS Muzaffar Syah-
Huhu..

dalam gembira mesti ada sedih kan,
korang jgn lupe tau,
kita sume skolah sme2 selama 3 tahun...
duka dan tawa kita harungi bersama2,
kegagalan dan kejayaan kita tempuh sama2,
kehilangan korang berdua sgt didukacitakan,
kalau x faham addmath/mathmod, spe nk ajar?!
huhu, aku sedih r.

Anyway,
GOOD LUCK THERE!!
Kami semua pasti mendoakan kejayaan korang!!

Wednesday, February 3, 2010

We've lost another one


Well, our beloved Najib has gone to SMS Kuala Selangor yesterday.
So, let us wish him good luck there and happy always.
And of course, he will find friends there.

Good Luck, Najib!!


Friday, January 22, 2010

Moving Besties......





SYAFIQ & SYARIF
is moving to their new school this Monday.

Syafiq- to RMC (Maktab Tentera Di Raja)

Syarif- to SM Teknik Cheras

Let's wish them for success there and happy always!!!

FAREWELL!!!! :))

p/s- we'll miss u both!!

Thursday, January 7, 2010

Tuesday, January 5, 2010

2010

HUDA4SC1
HASMAH4SC1
ATIQAH4SC1
NAJIHAH4SC1
KARIMAH4SC2
FARAH AQILA4SC1
EMILIYANA
SAKINAH
AISYAH4SC1
AMALINA4SC1
AINI AMIRAH4SC1
ASYIQIN4SC1
AMIRAH4SC1
ALIYAH4SC3
IZATI4SC1
FATIN4SC1
FARHANAH4SC1
SYUHADA4SC1
KAMARUL4SC3
NAJIB4SC1
SYARIFUDDIN4SC1
AFIQ4SC1
SYAFIQ4SC1
MUIZ4SC3
FAZLI
FAIZ
AKMAL4SC1

p/s mane yg xde klas tu aku tatau....
http://3amanah2009members.blogspot.com/