Thursday, April 5, 2012

~~rindu korg sumer!!!!!!!!!!!!!...~~






~Assalamualaikum......
wah2...sudah lame aq nmpk blog nie berhabok...meh aq berkias2 ckit kat blog nie...heee....hmm,sbnaq nyer.....sbnaq nyer....rindu giler ngan korg semua!!!!!!!!!!!!!!!!!!aq rindu ukhwah kiter yg kuat.....nk plan sumtink, semua 29 org terlibat....mmg best!!!!!!erm,cepat ler wat reunion....xsabo nk dgr cter korg semua!!!!!!!setelah 2 taon menyepi kn...harap korg semua dlm keadaan sihat walafiat sentiase.... wassalam....~

Wednesday, April 20, 2011

~sweet reunion 3A 2010!!!~

credit to mira for the pictures
nice photo right?


3A 0709 Forever..
(I really don't have any idea about the '0709'.. tu tarikh ari tu ker?)









ni sample jer..banyak agi ni..heheh

harap ley buat lagi,

and i can join it !!!

hopefully..hehe

wassalam..




Thursday, December 16, 2010

facts??

  1. Kanak-kanak menghabiskan lebih banyak masa mempelajari tentang kehidupan melalui media terutamanya tv. Secara purata seorang kanak- kanak menghabiskan kira-kira 28 jam seminggu menonton tv, dua kali ganda lebih banyak daripada masa mereka di sekolah.
  2. Bahan buangan (najis) daripada seekor ayam sepanjang hayatnya boleh membekalkan tenaga elektrik yang cukup untuk menyalakan sebiji lampu mentol berkuasa 100 watt selama lima jam.
  3. Ayam juga akan menghasilkan telur yang lebih besar jika hari sentiasa siang.
  4. Jantina kura-kura boleh dikenalpasti berdasarkan bunyi yang dihasilkan. Kura - kura jantan mengeluarkan bunyi garau sementara betina menghasilkan bunyi yang berdesir.
  5. Jika anda menjerit selama lapan tahun, tujuh bulan dan enam hari, anda boleh menghasilkan tenaga yang cukup untuk memanaskan secawan kopi.
  6. Pada tahun 1848, Air Terjun Niagara berhenti mengalir apabila bongkah ais menghalang Sungai Niagara daripada mengalir ke arah air terjun ini.
  7. Buaya tidak boleh menjelir dan menggerakkan lidahnya kerana organ itu melekat pada lelangit.
  8. Batu karang yang terbesar pernah dikeluarkan daripada pesakit ialah seberat 1.36 kg.
  9. Ikan haruan dapat mengesan 27,000 jenis bau, sekali gus menjadikannya haiwan yang paling sensitif deria baunya.
  10. Kanggaru yang hanya di Australia sebenarnya tidak boleh melompat jika ekornya tidak menyentuh bumi. Ekornya bertindak sebagai topang semasa haiwan itu melompat.
http://suffer.frenzyfm.my/2010/12/ini-fakta-bukan-auta.html

Monday, May 3, 2010

Wake Up!

guys...i'm writing here juz to remind u all about musics, stuffs n things nowadays. recently i'v been watching a lot about the truth of illuminati. as u know their symbol is the pyramid with an eye on the top n it is everywhere! recently...i think tis starts long time ago...illuminati spreads xspecially through musics. west singers such as Lady Gaga n so on (i dunno others) r singing illuminati songs which is satanic songs! these satanic songs make u feel sumthing...which i forgot how it is =_= it is written in a vid by Farhan Khan n i forgot which one the vid is (>_<) oh! n yes...try tis another vid from Farhan Khan

other than musics...tv shows a lot more n it is really obvious. for example, Yu Gi Oh, too obvious. there are so many of their symbols in cartoons n kid's...tv laa...

n the human 'tools' brainwash their fans by doing da hand gestures wher their fans will follow wut they do...tis is also illuminaty symbol, a pyramid
n illuminati also available in fashion

ok...tat mayb too extreme...let's pick up some simpler example of the fashion...

an eye, pyramid n with legs...kinda creepy...

Thursday, April 29, 2010

Pertandingan Blog Kepenggunaan

Tema : Hak Kepenggunaan

Tema hendaklah menyentuh 8 HAK PENGGUNA ;
1. hak untuk mendapat keperluan asas
2. hak untuk mendapat keselamatan
3. hak untuk mendapat maklumat
4. hak untuk membuat pilihan
5. hak untuk mendapat ganti rugi
6. hak untuk menyuarakan pendapat
7. hak untuk mendapat pendidikan kepenggunaan
8. hak untuk mendapat alam sekitar yang sihat

Maklumat :
www.kkk.org.my
www.fomca.org.my
www.switch.org.my
www.standardsusers.org
www.nccc.org.my
www.konsumerkini.net.my

Hadiah - bg kategori sekolah
1st - RM1500 & sijil penyertaan
2nd - RM 1000 & sijil penyertaan
3rd - RM 750 & sijil penyertaan
10 hadiah saguhati - RM 200 & sijil penyertaan

Penyertaan
- blog hendaklah menggunakan Bahasa Melayu sahaja. Sumber atau topik perbincangan boleh menggunakan dwi bahasa
- peserta blog hendaklah memuatkan isu2 terkini mengenai isu2 kepenggunaan
-blog mengambil kira kekerapan penyertaan/penglibatan daripada orang awam, kreativiti, menarik, pnggunaan bahasa, jumlah pelawat dan kumpulan sasaran
- perserta blog boleh menghantar alamat blog melalui e-mel kepada urusetia@mypengguna.com bersama-sama dengan borang penyertaan pertandingan. penghantaran melalui pos juga diterima.

Wednesday, April 21, 2010

Tentang Fazli

Yuhuuu, dah lama aku tak update blog nie kan? Sorry2, aku pun agak busy beberapa minggu ni.


Okaylah, tak mau panjangkan citer lagi. Pasal Fazli, dia dah pun selamat berpindah ke sekolah barunya, Sekolah Sultan Alam Syah, Putrajaya. Disebabkan dia tak cerita apa2 pun pada kitaorang, jadi kitaorang andaikan saja lah yang dia pasti akan bahagia dia sana. Ye laah, selepas berpisah dengan kawan2 rapat dia tu (saja je perli, jgn marah), hidup tak keruan (yelah tu). 


Walauapapun, kitaorang kat sini berasa agak terkilan kerana dia pergi tanpa meninggalkan apa2 khabar berita. Tapi tak apa lah, perkara dah berlaku. Kitaorang doakan Fazli akan sentiasa dicucuri rahmat dan dilimpahi rezeki oleh Allah, doa yang sama untuk korang semua juga...Ameeen.

Friday, April 2, 2010

Hari Anugerah Kecemerlangan SMK Meru

http://emo.huhiho.com
Masa yg dinanti-nantikan telah tiba !!

Esok hari Sabtu, we can reunite again! That will be more funnn!!
I miss you, my dears!!
Congratz tu you all too !!

Sunday, March 28, 2010

Joining Author Guide


go check ur inbox n clik on da link



next, insert ur password (my invite has expired coz i join LAST year)



only then u can start posting



u will nid gmail to join author...so juz make 1! it's not tat hard!